Syntema Norr | Telefon: 0910-507 25
Du kan lägga din order direkt via e-post: order@syntemanorr.se

Fontezinc HR! Världens första miljömärkta rostskyddsfärg!

11 februari 2022

Tikkurila börjar sälja världens första miljömärkta rostskyddsfärg.

En färg som inte kan rosta och är Svanenmärkt. Efter sex års utveckling börjar Tikkurila, mest känt för sina varumärken Alcro och Beckers, nu att sälja rostskyddsfärgen Fontezinc HR i Europa. Färgens egenskaper spar både tid och pengar och gör att företag inom bland annat bygg, marin verksamhet, fordon, vattenrening och infrastruktur nu kan göra en stor skillnad för miljön.

Rost orsakar stora kostnader för samhället. I Sverige motsvarar kostnaden ungefär fyra procent av BNP, eller 200 miljarder kronor per år, enligt forskningsinstitutet Rise.

– När vi testade Fontezinc HR insåg vi snabbt att vi satt på guld. Färgen har ett helt enastående rostskydd och är dessutom så miljövänlig en färg kan bli. Tikkurila har länge lett utvecklingen av miljömärkt färg i Sverige, inte minst under våra varumärken Alcro och Beckers. Nu tar vi nästa steg och lanserar en världsnyhet även inom rostskydd för industrisegmentet, säger Kristina Dalsgaard, försäljningsansvarig för Fontezinc HR på Tikkurila.

Vi är aktiva återförsäljare av Fontezinc HR vänligen kontakta våran säljare Lars-Göran vid intresse och frågor kring Fontezinc HR.

Lars-Göran Fransson

Försäljning Rostskydd & Pulverfärg
070-319 06 05

lars-goran.fransson@syntemanorr.se